Klub darcov KNP je bohatší bezmála o 170 tisíc Sk

14.10.2005 Prešov

Prešov 14. októbra (TASR) - Sumu 73 350 Sk získala Komunitná nadácia Prešov (KNP) od Prešovčanov a 90 000 Sk od partnerov tohtoročnej kampane Klub darcov KNP...
Prešov 14. októbra (TASR) - Sumu 73 350 Sk získala Komunitná nadácia Prešov (KNP) od Prešovčanov a 90 000 Sk od partnerov tohtoročnej kampane Klub darcov KNP, ktorá sa skončila v septembri.

Podľa správkyne KNP Kataríny Minárovej ich cieľom bolo podporiť miestne darcovstvo a zapojiť darcov do rozhodovania o použití darovaných prostriedkov.
V minulých dňoch bolo 150 tisíc Sk prerozdelených podľa želania darcov na podporu piatich verejne prospešných projektov. Mohol o tom rozhodovať každý, kto do fondu Klub darcov KNP prispel 1000 Sk a viac. Na záverečnom stretnutí darcov sa uskutočnilo tajné hlasovanie o piatich víťazných projektoch.
Záujmové združenie žien Mymamy krízové centrum investuje získaný príspevok do projektu terapie pre deti, obete domáceho násilia páchaného na matkách, občianske združenie (OZ) Risen bude pokračovať v sociálnej terénnej práci, Centrum pre deti a mládež na miestnom sídlisku Sekčov znásobí ponuku voľnočasových aktivít pre deti a OZ Projekt Mammae rozšíri osvetu v boji proti rakovine. Napokon Športový klub nepočujúcich detí použije príspevok na organizáciu 14. ročníka jedinečného podujatia - medzinárodného halového turnaja vo futbale nepočujúcich žiakov.
Pri tejto príležitosti otvorili ďalší ročník Klubu darcov KNP.
KNP vznikla v roku 1996 s podporou samosprávnych orgánov mesta Prešov a odvtedy podporila viac ako 600 projektov celkovou sumou asi šesť miliónov korún.
 

Vyberte región

mark